« pancarteros... | Main | apt-get dist-upgrade »

el fet diferencial catala

Crec que he tret l'entrellat del que es el refotut "fet diferencial" dels collons.
Es tracta d'adaptar tot allo que es pugui a la visio catalana del mon.
Catalunya es l'unica nacio a la que li han afusellat un president.
Es l'unica(?) nacio sense estat a Europa.
Sempre hem d'esdevenir unics i diferents envers als altres. I si fa falta, ens inventem paraules com "programari" o "maquinari" per definir allo que a tot el mon occidental i mes o menys civilitzat descriuen com a "software" i "hardware".
El que ha fet vessar la gota, es que tambe li hem canviat el nom a la "Wikipedia". He mirat bastantes edicions, i a totes es fa servir la forma amb la "W" (inclus el sanscrit), excepte el Llati (Vicipaedia). En catala es "Viquipedia". Jo que sempre he lluitat per a no traduïr els noms, i que m'emprenyava quan em deien "Arnaldo", i resulta que si que es poden traduïr els noms...
Pero el millor de tot, el mes genial, sublim i fort de tot, es que quan a la "Viquipèdia" fas una busqueda per "viqui", NO APAREIX CAP RESULTAT! Mentre que si busques per "wiki" surt la definicio real d'un putu "wiki".
Aixi doncs, veig demostrada la meva teoria: que el fet diferencial catala es basa en adaptar qualsevol cosa a la visio catalana del mon, en aquest cas, s'ha adaptat l'escriptura d'una paraula a la seva pronunciacio en catala.

PD: Aixo, deu ser l'auto-odi...mmmm potser tambe es deu a aquest fet diferencial? Som l'unica nacio a la qual els seus propis habitants s'auto-odien? Mes m'estimo no esbrinar-ho.

Ho va dir arnauh el 18 de Noviembre 2004 a las 06:09 PM | TrackBack
Parla ara o calla per sempre









Vols que et fitxi?